Ga naar Content
Noord-Holland

Eigenaar Döner House kapot van dood maaltijdbezorger: "Het leven is nu gestopt"

17 februari 2017, 22.23 uur · Aangepast 23 februari 2017, 13.44 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) "Was je chagrijnig? Kom op, hij zegt, 'wakker worden'", Zo omschrijft Sedat, eigenaar van Döner House Diemen, de maaltijdbezorger die woensdag om het leven kwam bij een aanrijding op de Zuiderzeeweg in Amsterdam.

Sedat was die dag samen met de 19-jarige bezorger aan het werk. "Hij kreeg zijn ritje en was gaan rijden. Na drie kwartier werden we gebeld door een omstander. Die gaf aan, 'er ligt een koerier van u hier op de grond.' Op dat moment heb je een black-out, dan weet je het even niet. Dus ik ben er met spoed naar toe gegaan."

Lees ook: Maaltijdbezorger overleden na ernstig ongeluk Zuiderzeeweg

Hechte band
De twee hadden een hechte band. "Hij was mijn kleine jongen, echt mijn kleine jongen. Ik heb altijd gezegd, ik ben je broer. En zo kwam hij ook altijd binnen. 'Hé broer, ik ben er.' Dat heeft hij de laatste dag ook gedaan." 

Sedat weet niet hoe het ongeluk kon gebeuren. "Hij was een ervaren koerier. Het imago koerier, dat bestond absoluut niet bij hem. U kunt het vragen aan iedereen hier in de buurt. Het was gewoon een topjongen. Altijd netjes, beleefd. Hij keek altijd vooruit."

Lees ook: Onderzoek naar dodelijk ongeluk maaltijdbezorger kan nog weken duren

Döner House Diemen is vanwege de dood van de bezorger twee dagen gesloten geweest. "Het is moeilijk om hier nog te werken nu. Ze zeggen weleens, ik word gebeld, 'ja, het is waar, het leven gaat door.' Nee, het leven is nu gestopt. Het gaat niet door. Je denkt dat het doorgaat, maar het gaat echt niet door."