Ga naar Content

Viskraam moet gedwongen verhuizen: "Belachelijk"

ZWAAGDIJK Het loopt storm bij de viskraam Eb & Vloed op het bedrijventerrein in Zwaagdijk. De kraam staat er nu ruim een half jaar, maar moet van de gemeente Medemblik daar weg. De bus die op het terrein rijdt, heeft last van de auto's die rondom de viskraam geparkeerd staan.

Vandaag is de laatste dag op haar vertrouwde plek. Eigenaresse Silvia Zwaan staat twee dagen per week met haar viskraam op het bedrijventerrein. Ze vindt het onzin dat ze weg moet. De bus kan er volgens haar gemakkelijk langs. "Ik vind het belachelijk. De bussen hebben hier geen last van", zegt een klant.

Levensgevaarlijk
De nieuwe aangewezen plek voor Silvia, zo'n 50 meter verderop, is volgens haar levensgevaarlijk. Dit is de doorgaande weg waar dagelijks veel vrachtverkeer langskomt. Ze vreest het ergste: "Als iemand hier een stuurfoutje maakt, dan is het gebeurd. Ik wil heelhuids thuiskomen dus daar ga ik niet staan." 

Lees ook: Slimme visboer gooit kraam open op de snelweg

Silvia is een petitie gestart en hoopt dat zij alsnog op haar huidige plek mag blijven. Na vandaag zou ze namelijk langs de drukke weg moeten staan. Gemeente Medemblik laat weten in overleg te zijn om tot een goede oplossing te komen.

Foto: WEEFF