Ga naar Content

Fietsendieven roven NS-stalling Anna Paulowna leeg: "Erger dan Amsterdam"

ANNA PAULOWNA Wie zijn fiets bij het station van Anna Paulowna wil zetten, kan maar beter extra sloten meenemen. Fietsendieven roven de stalling namelijk massaal leeg. Forensen zijn het zat: "Vorig jaar zijn er van mij drie fietsen gestolen en in januari weer twee in een week."

Anoek Ursem komt tegenwoordig lopend naar het station van Anna Paulowna, want ze durft haar nieuwe fiets niet meer in de stalling achter te laten. Ze is al meerdere fietsen kwijtgeraakt: "Het gaat rap. Heel vervelend om na een lange dag werken weer te moeten zoeken naar je fiets. Het is hier bijna net zo berucht als Amsterdam".

Lees ook: Hier worden de meeste fietsen gejat

Overdrijven
Bijna elke fietsende forens kan meepraten over de diefstallen. Sommige fietsers gebruiken wel vier kettingsloten om de fiets vast te zetten. Zelfs een forens die uit Amsterdam is verhuisd naar Anna Paulowna kijkt er van op. "Erger dan Amsterdam kan bijna niet en ik dacht die scholieren die ik hoorde aan het overdrijven waren, maar niet dus."

Lees ook: Fietsendief probeert man aan te rijden en krijgt 1 dag cel

IJzerzaag
In de fietsenstalling liggen zelfs stukjes ijzerzaag en fietsrekken worden afgebroken om de fietsen mee te kunnen nemen. Het liefst zien de gedupeerden dat er camera's komen en extra toezicht van de politie. Dat toezicht komt er, belooft de politie. De gemeente Hollands Kroon adviseert vooral aangifte te blijven doen. Anoek heeft daar echter weinig vertrouwen in: "Wanneer gaan we er wat van zien? Dat is belangrijk."

Foto: NH Nieuws/Jurgen van den Bos