Ga naar Content

Protestkaarten tegen bezuiniging Noordhollands Dagblad overhandigd

AMSTERDAM Een actiecomité dat alle titels en edities van het Noordhollands Dagblad vertegenwoordigt, heeft vandaag een 40 meter lange rol ansichtkaarten met steunbetuigingen overhandigd aan de directie van de Telegraaf Media Group (TMG).

TMG voert een aantal ingrijpende bezuinigingen door waardoor er 52 banen geschrapt moeten worden bij de Noord-Hollandse dagbladen. Ook moeten de redacties verkassen naar goedkopere locaties.

Lees ook: 52 banen geschrapt bij Noord-Hollandse dagbladen

De lezers van de getroffen bladen waren daar niet blij mee. Massaal stuurden ze steunbetuigingen en ansichtkaarten naar de redactie. Zo'n 2.000 van die ansichtkaarten zijn aan elkaar geplakt en aan de TMG-directie gegeven.

Lees ook: Journalisten en lezers voeren actie tegen grote reorganisatie: "Zo gaan we veel nieuws missen"

"Wij van het actiecomité van alle titels en edities bieden jullie deze ochtend zo'n 2.000 ansichtkaarten aan, barstensvol aanhankelijkheid van onze lezers", zei verslaggever Jaap Timmers, tevens lid van de redactieraad van het Noordhollands Dagblad, bij de overhandiging. "Ze werden ons toegestuurd in een roerige periode waarin de zorg over het voortbestaan van regionale kranten groot is."

"Schandalig, een enorm gemis"
Henk Vijn, die elke dag het Haarlems Dagblad leest, vindt het "schandalig, een enorm gemis", dat er zoveel banen geschrapt gaan worden. Ook mevrouw de Vries, lezeres van de Gooi- en Eemlander, baalt van het besluit. "Ga je interesseren in de dingen om je heen. Dat is wat hierin staat, dat moet je niet zomaar wegdoen", zegt ze tegen NH.