Ga naar Content
Noord-Holland

Conciërge ontdekt gaslek: middelbare school Krommenie ontruimd

15 februari 2017, 10.24 uur · Aangepast 23 februari 2017, 15.51 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services

KROMMENIE De bovenbouwlocatie van het Betrand Russell College in Krommenie is vanochtend korte tijd ontruimd geweest vanwege een gaslek. Het lek was ontstaan op het schoolplein, nabij het schoolgebouw aan de Erasmusstraat 28.

Dat bevestigen de rector van de school en een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland aan NH. Het lek werd ontdekt door de conciërge, vertelt de rector. "Toen hij vanochtend op school kwam, rook hij een gaslucht." Daarop sloeg hij onmiddellijk alarm. "Hij heeft adequaat gehandeld."

Omdat het nog vroeg was, waren er nog niet veel leerlingen aanwezig op school. Terwijl de brandweer op onderzoek uitging, werden de leerlingen uit voorzorg naar buiten gedirigeerd. Onder toeziend oog van de politie werden de ontwikkelingen buiten het schoolplein afgewacht.

Misschien eerder naar huis
Het lek was snel gevonden, waarop energiebedrijf Liander het heeft gedicht. De reparatie vindt later vandaag plaats. Omdat het gas tot die tijd is afgesloten, kan het gebouw niet worden verwarmd. "Nu is het nog aangenaam, maar als het te koud wordt, mogen de leerlingen misschien eerder naar huis vandaag", vertelt de rector.