Ga naar Content
Noord-Holland

Eindelijk locatie brede school Hippolytushoef bekend

14 februari 2017, 21.30 uur · Aangepast 23 februari 2017, 16.01 uur
Door: · Foto: Google Maps / Streetview

HIPPOLYTUSHOEF De nieuwe brede school in Hippolytushoef komt aan de Elft 53, de plek waar nu nog basisschool De Kei staat. Dat heeft de gemeente Hollands Kroon laten weten. Met de keuze komt een eind aan een zoektocht van zo'n 12 jaar.

In 2005 werd er in het dorp voor het eerst gesproken over een nieuw schoolgebouw. Sindsdien passeerden diverse locaties de revue maar die konden niet allemaal op steun vanuit het dorp rekenen. Het dossier heeft menig wethouder hoofdpijn bezorgd.

Uiteindelijk is de keus op de locatie aan de Elft gevallen. "Hier kunnen we nieuwbouw plegen", vertelt wethouder Frits Westerkamp. "Voorwaarde was voor ons wel dat de huidige gevel blijft staan. Verder zit deze locatie het meest in de buurt van de jongen kinderen, aan de Oostzijde is de meeste nieuwbouw."

Verhuizen
De leerlingen van de Kei moeten tijdens de sloop en nieuwbouw tijdelijk verhuizen. Mogelijk komen zij in voormalige school de Marske. Daar zit nu een kringloopwinkel. Ook het oude gemeentehuis van Wieringen zou een plek kunnen zijn waar noodlokalen kunnen worden geplaatst.

De gemeente heeft de omwonenden vanavond over het voornemen op de hoogte gesteld.