Ga naar Content
Noord-Holland

Vrijwilligers bouwen klein Volendam in de Noordkop

13 februari 2017, 18.00 uur · Aangepast 23 februari 2017, 16.36 uur
Door: · Foto: NH/Matthijs Gemmink

BREEZAND Het wordt de komende tijd een kwestie van overwerken voor de timmer-en schildersploeg van de Lentetuin in Breezand. De vrijwilligers bouwen half Volendam na en de tijd begint te dringen.

Over twee weken gaat de Lentetuin open voor publiek en dan moet natuurlijk alles helemaal af zijn. "Het is meer werk dan andere jaren.", vertelt Jan Berbee, "Er is meer zaag- en timmerwerk want we maken een hele straat met huisjes bij de entree." 

Enorme klus
En ook de schildersploeg heeft genoeg te doen. Alle bakstenen moeten op de huisjes geschilderd worden, een enorme klus. "Toen we begonnen dachten we dat het wel mee zou vallen," lacht Ellie de Kroon. Ze werkt al zo'n 30 jaar mee als vrijwilliger. Maar uiteraard gaan ze het redden. "Anders moeten ze de startdatum verplaatsen en dat gaat natuurlijk niet gebeuren.", vertelt haar collega die verderop een huisje aan het beschilderen is.

"We krijgen al hele leuke reacties uit Volendam zelf. Ze vinden het daar een hele eer dat we dit aan het bouwen zijn.", vertelt Jan Berbee. Alle highlights uit het dorp zullen te zien zijn tijdens de Lentetuin. Van Hotel Spaander tot een "echte" Volendammer Botter. Vanaf 2 maart kan iedereen zien wat de ploeg er van gemaakt heeft.

Video #160564