Ga naar Content

Drugslab aangetroffen op industrieterrein Alkmaar

ALKMAAR De politie en brandweer in Alkmaar zijn een groot deel van de middag en avond bezig geweest bij het industrieterrein Beverkoog. Daar werd rond 15.00 uur vanmiddag een XTC-lab ontdekt.

Volgens een politiewoordvoerder is er bij een bedrijf aan de Berenkoog en bij een pand aan de Hamsterkoog onderzoek gedaan. Het drugslab is aangetroffen op de tweede locatie: de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is daar bezig geweest het lab te ontmantelen. 

Er zijn in totaal vijf verdachten aangehouden: twee mensen omdat zij hun identiteit niet konden of wilden vertellen en drie mensen omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij het drugslab. Een ooggetuige vertelde aan NH dat de situatie halverwege de middag hectisch oogde. Er waren veel brandweer- en politiewagens op de been en agenten en brandweerlieden zouden heen en weer rennen. 

Een nabijgelegen kinderopvang werd ook ontruimd. Alle kinderen konden veilig wegkomen en zijn in een andere vestiging opgevangen. Volgens een medewerker van kinderopvang Kindividu waren er op dat moment acht kinderen in het pand, die rustig naar buiten zijn gebracht. Hun ouders zijn op de hoogte.