Ga naar Content

Grote vechtpartij op middelbare school in Hoofddorp

HOOFDDORP Meerdere jongeren zijn gistermiddag met elkaar op de vuist gegaan op het schoolplein van het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp. Omstanders filmden de massale vechtpartij en zetten het op Dumpert.

Het oorspronkelijke conflict ging tussen twee leerlingen van de school. Dat schrijft rector Bart Oremus in een brief aan de ouders. De jongens wilden de confrontatie buiten aangaan, maar de ruzie liep uit de hand toen twee andere personen zich er fysiek mee gingen bemoeien. Zij zouden zelf niet naar het Haarlemmermeer Lyceum gaan.

Om de 'eigen' leerlingen te verdedigen zijn medeleerlingen zich toen met het gevecht gaan bemoeien. Op de beelden is te zien dat de knokpartij daardoor steeds groter wordt. Flink wat leerlingen gaan uiteindelijk met elkaar op de vuist. 

Incident
Het gevecht kwam tot een einde toen een medewerker van de school er tussen sprong. Niemand raakte gewond, maar de school heeft wel de politie gebeld en betrokkenen verhoord. De politie heeft verder geen aanhoudingen verricht. De school stelt vast dat er sprake is geweest van een incident en zegt dat ze nog nooit zoiets hebben meegemaakt. 

Bekijk de video hier:



Heel vervelend incident
Bart Oremus laat aan NH weten: "Dit hoop je niet mee te maken. Je weet dat het kan gebeuren, maar ik schrok natuurlijk echt en ik baalde er ook van, omdat je ergens hoopt dat dit niet voorkomt. Ik had het nog nooit meegemaakt. Ik beschouw het in die zin ook als een incident. Maar het is wel een heel vervelend incident."

abc5media_video_0

Foto: Dumpert