Ga naar Content
Noord-Holland

Jongen (17) ontsnapt na ontvoering in Aerdenhout

3 februari 2017, 17.10 uur · Aangepast 3 februari 2017, 17.22 uur
Door: · Foto: Google Street View

AERDENHOUT Een 17-jarige jongen is gisteravond tegen zijn wil in meegenomen in een auto in Aerdenhout. Hij wist uiteindelijk te ontsnappen door uit de rijdende auto te springen.

De jongen reed rond 22.10 uur op zijn fiets op de Zandvoorterweg, toen hij werd aangesproken door een man in een auto, vermoedelijk een donkerkleurige Volkswagen Golf. Om wat uit te leggen ging de jongen op de bijrijdersstoel zitten, waarop de bestuurder van de auto gas gaf en de deur dichtklapte.

Hij heeft daarna ongeveer een kwartier door Aerdenhout gereden met de 17-jarige jongen naast zich. Op het Goudsbloemplein wist de tiener de autodeur te openen en uit de rijdende wagen te springen. Een getuige die zijn hond uitliet zag dit gebeuren en belde direct 112.

De automobilist is er daarna vandoor gegaan. De jongen liep bij zijn ontsnapping meerdere schaafwonden op. Ondanks een zoekactie is de ontvoerder niet meer teruggevonden.

Getuigen
Het is volgens de politie onduidelijk wat de bedoeling van de bestuurder was. De route die hij gereden heeft door Aerdenhout is niet bekend. De politie komt graag in contact met getuigen. Mensen die iets hebben gezien rond dat tijdstip of meer weten over de ontvoering, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.