Ga naar Content
Noord-Holland

Dakloze beboet voor nachtje in ondergrondse papiercontainer

3 februari 2017, 13.25 uur
Door: · Foto: Politie Amsterdam Overtoomse Sluis

AMSTERDAM Een dakloze man is vanochtend vroeg door de Amsterdamse politie beboet omdat hij de nacht had doorgebracht in een papiercontainer. Het had niet veel gescheeld of de man was in de man was in de papierversnipperaar terechtgekomen.

Dat schrijft de politie Amsterdam Overtoomsesluis op Facebook. Het was niet de eerste keer dat de dakloze man beschutting zocht in de container aan de Nieuwpoortkade in de wijk Bos en Lommer, zo blijkt uit het verslag. 

"Gisteren had de persoon bij een medewerkster van Van Gansewinkel Groep [afvalverwerker, red] een hartverzakking veroorzaakt...De dakloze sprong toen tijdens het legen uit de container." 

Gestommel
Dezelfde medewerkster merkte vanochtend op dat de container weer open stond. Toen ze de bak wilde afsluiten, hoorde ze gestommel in de container. Daarop heeft ze politie gebeld, die inderdaad dezelfde dakloze man in de container aantrof. 

Op verzoek van de politie is de man uit de container geklommen. Hij heeft een bekeuring gekregen voor slapen op de openbare weg. Volgens de politie komt hij daar goed mee weg. "Gelukkig hoorde de medewerkster gerommel want anders had de dakloze zomaar in de papierversnipperaar terecht kunnen komen."