Ga naar Content

Gepensioneerde pianoleraar Erwin (66) wil door heel Noord-Holland piano's plaatsen

ANDIJK De 66-jarige Erwin houdt ontzettend van piano's en heeft er jarenlang z'n werk van gemaakt. Uit deze passie is het idee geboren om piano's te plaatsen op openbare plekken.

Inmiddels staan er piano's op vier locaties: Purmerend, Bovenkarspel, Enkhuizen en Lutjebroek. Erwin wil op deze manier pianomuziek aan de man brengen. "Het is zo'n prachtig instrument, je moet het met liefde behandelen. De piano betekent alles voor me en ik wil dat graag overdragen op andere mensen." 

Erwin speelt er zelf om het aanwezige publiek te vermaken, maar biedt ook de mogelijkheid aan mensen om ze les te geven. "Muziek is simpelweg erg duur, dus ik bied graag een gratis masterclass aan", aldus de pianist. Daarnaast kan iedereen vrij muziek maken. "Het is een open podium."

Uitlaatklep
Z'n volgende droom is een piano op het station van Enkhuizen. En wellicht wat er daarna nog komt, want als het aan Erwin ligt gaat iedereen piano spelen. "Het is een mooie uitlaatklep en zelfs een soort medicatie. Als je niet helemaal fit bent, kom je toch gezond weer achter de piano vandaan."

Foto: NH/Sophie Markvoort