Ga naar Content
Noord-Holland

Dierenpark houdt deuren toch langer dicht door vogelgriep

31 januari 2017, 15.30 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Matthijs Gemmink

TUITJENHORN Dierenpark Van Blanckendaell houdt de poorten toch nog langer gesloten. Morgen zou het park weer worden geopend nadat het een aantal weken geleden dicht ging wegens de heersende vogelgriep, maar dat is nu uitgesteld.

Het besluit om Van Blanckendaell dicht te houden is genomen omdat bij kinderboerderij 't Langoortje in Medemblik een besmettelijke variant van vogelgriep is geconstateerd. "Deze kinderboerderij ligt op kleine afstand van ons park. Op dit moment zijn er bij ons geen besmette dieren, maar we moeten niet onnodige risico's nemen", vertelde een aangeslagen Wilma Hooglugt van dierenpark Van Blanckendaell aan NH. 

Lees ook: Dierenpark Tuitjenhorn: informatie vogelgriep moet beter

Moeilijke beslissing
Het dierenpark heeft voor een groot gedeelte loop- en watervogels die een gevaar lopen als ze aan mensen worden blootgesteld. "Vogelgriep kan worden overgedragen door mensen aan de vogels. Als we ervoor kiezen open te blijven, zijn we bang dat onze nu nog gezonde dieren toch besmet raken", aldus Hooglugt. "Het was een moeilijke beslissing."

De aankomende weken blijft het park in ieder geval gesloten. Ze hopen aan het begin van het nieuwe seizoen, dat half maart begint, de deuren weer te openen. In de tussentijd is er wel verder gewerkt in het dierenpark. Er is namelijk een verblijf voor onder andere giraffen en vele andere dieren bijgekomen.