Ga naar Content
Noord-Holland

Bijna 3.000 handtekeningen voor behoud Pieter Vermeulen Museum

29 januari 2017, 23.19 uur · Aangepast 30 januari 2017, 10.33 uur
Door: · Foto: Pieter Vermeulen Museum

DRIEHUIS Bijna 3.000 handtekeningen van de petitie 'Red het Pieter Vermeulen Museum' zijn afgelopen donderdag overhandigd aan cultuurwethouder Robert te Beest in zijn hoedanigheid als locoburgemeester van de gemeente Velsen.

Bij de overhandiging waren gemeenteraadsleden, leden van het aanbevelingscomité ‘Red het PVM’ en vrijwilligers en sympathisanten van het museum aanwezig. Zij zijn bang dat het museum verdwijnt in het zogenoemde BRAK IJmuiden, inclusief subsidie. 

BRAK IJmuiden is een kustcentrum dat over enkele jaren bij de strandopgang van de Kennemerboulevard in IJmuiden aan Zee moet verrijzen. Het is een idee van de gemeente Velsen, maar valt niet in goede aarde bij iedere inwoner van de gemeente. 

Lees ook: Pieter Vermeulen Museum in Driehuis wint titel 'Kidsproof 2016'

Zelfs twee groepen 4, rond 40 kinderen, van de nabij gelegen Franciscusschool waren vanmorgen bij het overhandigen van de handtekeningen aanwezig. Zij luisterden het geheel op met een lied waarin zij de gemeente nadrukkelijk vroegen: ‘wilt u er voor zorgen, dat het blijft voor morgen’.  

Succes
Piet Paree, de actiecoördinator, gaf in zijn verhaal voorafgaand aan de overhandiging nog eens duidelijk aan, dat de gemeente nu en in de toekomst moet blijven pronken met het Pieter Vermeulen Museum. Het afgelopen jaar heeft het Pieter Vermeulen Museum meer dan 14.000 bezoekers mogen ontvangen. Ook de maand januari dit jaar was vruchtvol, met meer dan 1.000 bezoekers.

Foto: Pieter Vermeulen Museum