Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversum, Laren en Gooise Meren willen Crailo kopen

25 januari 2017, 14.50 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HILVERSUM De gemeenten Hilversum, Laren en Gooise Meren willen samen de wijk Crailo in Huizen kopen. Dat meldt mediapartner HilversumsNieuws. De gemeenten hopen na de aankoop het terrein te kunnen 'herontwikkelen'.

Als de gemeenten de grond kopen, kunnen zij direct met ontwikkelaars of woningcorporaties afspraken maken over het terrein. "De ontwikkeling van het gebied moet in goede balans zijn met het aangrenzende natuurgebied", aldus de gemeente.

Lees ook: Larense buren en vrijwilligers azc Crailo boos over voorgenomen sluiting

De huidige eigenaar, de provincie Noord-Holland, steunt het plan en laat de gemeenten de haalbaarheid van de aankoop onderzoeken. Ze mogen ook met een voorstel komen.

Bezoek
Op 30 januari bezoeken gemeenteraadsleden van Gooise Meren, Hilversum en Laren samen met de leden van Provinciale Staten het Crailo-terrein. Het onderzoek wordt afgerond in april 2017.

Als het onderzoek een aankoop toelaat, zullen de drie colleges een gemeenschappelijk raadsvoorstel presenteren. In dit voorstel worden naast afspraken over het delen van de kosten en de opbrengsten van Crailo, ook afspraken voor de herontwikkeling van het gebied meegenomen.