Ga naar Content
Noord-Holland

Rechter: Dean Saunders niet schuldig aan doodsbedreiging

24 januari 2017, 17.34 uur · Aangepast 24 januari 2017, 18.17 uur
Door: · Foto: NH

ALKMAAR De politierechter in Alkmaar heeft vanmiddag Dean Saunders vrijgesproken van doodsbedreigingen die hij op 20 juli 2016 aan het adres van zijn ex-vriendin Jamie en haar huidige vriend zou hebben gedaan.

Dean Saunders had op 20 juli zijn zoontje op een adres afgezet, waar de moeder van het kind de jongen zou ophalen. Onderweg terug naar huis kreeg hij een mailtje van de moeder, zijn ex Jamie, waarin stond: "Waar ben jij mee bezig, waarom zet jij mijn zoon tegen mij op?".

Saunders besloot terug te rijden naar het afgesproken adres om te vragen wat er aan de hand was. Toen de hartsvriendin van Jamie open deed besloot Dean vrijwel direct weer weg te gaan. Hij gaf eerst nog even snel zijn zoontje een zoen. 

"Waar is die hoer?"
Niet veel later kreeg Dean Saunders te horen dat er tegen hem aangifte was gedaan wegens doodsbedreigingen. Hij zou hebben geroepen: "Waar is die hoer, ik maak haar dood en die kankerhomo, haar huidige vriend, ook."

Eisen
De Officier van Justitie vroeg vandaag aan de rechter een veroordeling van Saunders en eiste een geldboete van 500 euro waarvan 200 euro voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De advocaat van Dean pleitte voor vrijspraak.

De rechter ging akkoord met de eis van de laatste. Ze achtte de getuigenverklaringen niet voldoende en sprak Dean Saunders vrij van alle feiten. Saunders barstte hierop in huilen uit.