Ga naar Content
Noord-Holland

VIDEO: Vechtersbaas aangehouden na knokpartij in volle treincoupé

23 januari 2017, 20.35 uur · Aangepast 23 januari 2017, 21.26 uur
Door: · Foto: AT5

ZAANDAM In een trein op het station in Zaandam is vanavond een vechtpartij geweest. Onder toeziend oog van een volle coupé werd er volgens ooggetuigen in de trein vanuit Amsterdam Sloterdijk een man tegen de grond gewerkt.

Er werden met spoed meerdere politieauto's opgeroepen om de boel weer te sussen. Een vechtersbaas is aangehouden

De vechtpartij, waarbij volgens een politiewoordvoerster 'minstens twee personen betrokken waren', trok veel bekijks. Het is volgens haar niet duidelijk wat de oorzaak was. 

Ooggetuigen laten aan AT5 weten dat er sprake was van veel geschreeuw, geduw en getrek. Verder zagen ze dat omstanders een man overmeesterden. Dat was volgens de getuigen nodig om hem rustig te krijgen. Hij zou daarvoor mogelijk treinreizigers hebben lastiggevallen. 

Lees ook: Paniek in trein om pistool in tas

Vorige week nog was er op hetzelfde station paniek vanwege een reiziger die dacht dat hij in de trein iemand met een pistool zag. Het leek net alsof de jongen een vuurwapen in zijn tas had. De betreffende trein werd daarom door meerdere agenten opgewacht. Voor alle zekerheid werd het perron meteen ontruimd, maar uiteindelijk bleek het loos alarm.