Ga naar Content

Benefiet voor bestolen bloemist: "Ik wil zo graag weer aan de slag"

Heel Koedijk komt in actie voor bloemist Remco Schippper uit Alkmaar. Met kerst werd hij bestolen van zijn bloemenkar, zijn enige bron van inkomsten. Vanaf vanavond is er een benefietmaand georganiseerd in het ontmoetingscentrum in Koedijk.

"Het is gewoon moeilijk om te accepteren dat mensen dit voor ons doen", vertelt Remco. "We zijn er heel blij mee. Het geeft veel warmte."

Aan de slag
Remco heeft het er nog steeds erg moeilijk mee. Zijn bloemenkar is weg en dat is nog steeds moeilijk te bevatten. "Ik wil zo snel mogelijk weer aan het werk", vertelt Remco geëmotioneerd. "Dat is voor mij gewoon het allerbelangrijkste. Ik wil zo graag weer aan de slag met dat wat ik graag doe."

Lees ook: Bestolen bloemist doet emotionele oproep: "Het is alles wat ik had"

Joop heeft samen met buurtbewoners een benefit maand georganiseerd. Vanavond is de aftrap. Het wordt een groot feest met bandjes, theater en dj's. Iedereen komt in actie, want ze willen niets liever, dan hun favoriete bloemist weer aan het werk zien.  

Nieuwe bloemenkar
"Ik zou graag willen dat we over een maand kunnen zeggen: 'Remco hier heb je een nieuwe bloemenkar, met alles erin wat je nodig hebt'. Zodat ze weer, zoals iedereen het graag wil, gewoon kunnen staan met hun bloemenkar", vertelt Joop

Remco is ontroerd dat de benefietmaand georganiseerd wordt, maar hij vind het ook moeilijk, omdat hij zijn bloemenkar nog te erg mist. "Het moet een mooie avond worden want ze doen ontiegelijk hun best. Maar voor ons is het gewoon een dubbele avond", vertelt hij.

Foto: Fotobewerking NH