Ga naar Content
Noord-Holland

Politie pakt straatrover dankzij stoere hardloopster: "Ze achtervolgde hem als een boze pitbull"

13 januari 2017, 13.40 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Een snelle hardloopster heeft de Amsterdamse politie geholpen een straatrover te pakken die 23 berovingen op zijn naam had staan. "Soms heb je een beetje geluk nodig", schrijft een agent in een blog op Facebook. 

De politie was al weken bezig om de hardnekkige straatrover in de kraag te grijpen. De man had ook twee keer een slachtoffer bedreigd met een mes. Ondanks dat er een duidelijk signalement was van de dief en meer agenten werden ingezet, lukte het maar niet om hem op te pakken. Totdat hij toesloeg tijdens een koopavond in de Amsterdamse buurt Bos en Lommer.

Pitbull
Hij beroofde daar een 30-jarige vrouw van haar tas en ging er vervolgens als een haas vandoor. Wat hij niet wist was dat zijn slachtoffer een getrainde hardloopster was. "Een oerkracht komt in haar naar boven en tegelijk een fikse boosheid. Op een flinke afstand, maar met de gedrevenheid van een pitbull, blijft ze hem volgen", schrijft de agent.

Tientallen damestassen
De vrouw ziet haar belager een gebouw binnengaan. Als ze het licht aan ziet gaan in een woning op de tweede verdieping, rent ze naar een nabijgelegen politiebureau en waarschuwt de agenten. Zij gaan er meteen op af en dringen de woning binnen. Daar treffen ze een man aan die precies voldoet aan het signalement. De verdachte blijkt heel wat op zijn kerfstok te hebben en heeft net zes maanden vastgezeten. In de woning vinden de agenten tientallen damestassen met inhoud. 

De man bekent uiteindelijk alle 23 straatroven en verdwijnt opnieuw achter de tralies. Zijn slachtoffers krijgen hun spullen terug. En dat alles dankzij de stoere hardloopster.