Ga naar Content
Noord-Holland

Compleet voetbalelftal bestolen: kleedkamer leeggeroofd tijdens de training

11 januari 2017, 12.07 uur · Aangepast 11 januari 2017, 13.30 uur
Door: · Foto: SV Vrone/NH

SINT PANCRAS Het eerste elftal van voetbalvereniging S.V. Vrone uit Sint Pancras is gisteravond bestolen van veel waardevolle spullen. Terwijl de voetballers op het veld aan het trainen waren, sloegen onbekenden toe en roofden zij de kleedkamer leeg.

De buit van de inbrekers bestond uit mobiele telefoons, portemonnees, sieraden en andere waardevolle spullen, vertelt clubcoördinator Karin Oudejans aan NH. Haar zoon Kevin (22) is een van de slachtoffers van de brutale diefstal. "Hij is z'n horloge, een zegelring en een leren armbandje kwijt."

De dieven hebben de deur van een kleedkamer geforceerd, laat een woordvoerder van de politie weten. Volgens Oudejans is de kans aanwezig dat de inbraak het werk is van bekenden van de club. "De selectie had de deur gewoon op slot gedaan. Ze zijn binnengekomen via een andere kleedkamer en de douche. Je moet maar net weten dat je zo in de kleedkamer kan komen."

De spelers en hun trainer ontdekten de diefstal na de training. Zeker elf gedupeerden hebben al aangifte gedaan bij de politie. Naast genoemde spullen is er ook nog een scooter gestolen, nadat de inbrekers de sleutels hadden meegenomen uit de kleedruimte. De gestolen scooter is later op de avond teruggevonden op de Twuyverweg in Sint Pancras. De andere spullen zijn nog spoorloos. 

Kluis opengebroken
De voetballers zijn zwaar aangeslagen, vertelt Oudejans. "Het is al een tijdje raak bij de club. Bij de nieuwjaarsreceptie hebben ze de koelkast geopend en het bier opgedronken en pinda's gegeten. Daarna zijn er bij een andere inbraak twee laptops en een printer gestolen en hebben ze de kluis opengebroken."

Voorzitter Jaap de Vries van de club zegt in een reactie dat hij er moedeloos van wordt. "De schade loopt in de duizenden euro's. Het kost allemaal vreselijk veel geld en je zit hier totaal niet op te wachten. We gaan het complex beter beveiligen, maar we hadden al camera's opgehangen. Het lastige is dat ons complex afgelegen ligt en dus vrij kwetsbaar is."