Ga naar Content
Noord-Holland

Tipgever: "Moordenaar biechtte moord gepensioneerde bakker op"

10 januari 2017, 22.45 uur · Aangepast 11 januari 2017, 00.09 uur
Door: · Foto: Joost Lammers / NH

AMSTERDAM De politie liet vanavond in het programma Opsporing Verzocht weten een tip te hebben gekregen over de moord op de gepensioneerde bakker Martien van der Meijs. Zowel de tipgever als de dader wordt verzocht zich te melden.

Martien van der Meijs werd in 2002 op 72-jarige leeftijd in Hilversum op straat doodgestoken. De politie is al lang bezig met het onderzoek naar de moord op de gepensioneerde bakker.

Lees ook: "Je zou tegen de sterren willen schreeuwen: Papa ik hou van je"

In Opsporing verzocht meldde de politie vanavond dat een man hun eerder dit jaar tipte over de moord. Hij zou hebben gehoord dat een Marokkaanse man aan iemand opgebiecht had dat hij Van der Meijs vermoord zou hebben. De moordenaar zou daarbij ook gezegd hebben dat hij daar spijt van had. 

Gouden tip
De man aan wie de mogelijke moordenaar dit opbiechtte zou momenteel in een klein dorp in de buurt van Hilversum wonen. De politie riep hem op om contact op te nemen. Ook de man die de moord opgebiecht zou hebben wordt verzocht zich te melden. Voor de gouden tip in de zaak werd eerder al 20.000 euro uitgeloofd.

Cold case kalender
Dat onderzoek leverde lange tijd weinig op en daarom kwam de zaak op de cold case kalenders terecht. Deze werden kort geleden uitgedeeld in gevangenissen in de hoop dat gedetineerden met bruikbare tips zouden komen.

Lees ook: Dochter hoopt dat kalender leidt tot doorbraak in moordzaak vader