Ga naar Content

Van den Brom: "Ron wil elke keer aansluiten bij de groep, maar krijgt telkens een terugslag"

MARBELLA AZ heeft het trainingskamp in Zuid-Spanje afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen FC Augsburg. Trainer John van den Brom stuurde voor en na rust twee verschillende elftallen het veld in. "Over de eerste helft ben ik minder tevreden dan over de tweede helft."

De eerste helft speelde AZ met een tweede keus, waarin Rens van Eijden en Jop van der Linden na lange blessures hun rentree maakten. De Duitsers begonnen de wedstrijd met hun sterkste elf spelers, waarbij oud-AZ'er Jeffrey Gouweleeuw centraal achterin speelde.

AZ kwam er de eerste helft niet aan te pas tegen de nummer twaalf van de Bundesliga, zag ook Van den Brom. "In de eerste helft hadden we bijna geen balbezit. We liepen alleen maar achter de man aan. Dat is jammer, omdat we daar de hele week mee bezig zijn geweest."

De tweede helft speelde AZ met de basiself, waar waarschijnlijk ook de competitie mee gestart wordt. Alleen Owen Wijndal nam de linksback plek over van Ridgeciano Haps, die uit voorzorg aan de kant bleef. "Je probeert wel in een bepaalde vastigheid terecht te komen. Dat ze steeds meer wennen aan elkaar. Dat hadden ze al en dat hebben ze vandaag goed opgepakt." Ook Augsburg wisselde op één speler na het complete elftal. De ploeg van John van den Brom was na rust duidelijk de betere partij. "We waren gevaarlijk, met een paar mooie aanvallen. Een stuk positiever ben ik daarover."

Ron Vlaar en Ridgeciano Haps waren nog niet fit genoeg om mee te doen. "Ron moeten we afwachten, daar kan ik niks zinnigs over zeggen. Hij wil elke keer aansluiten bij de groep, maar krijgt telkens een terugslag. Dat is gewoon vervelend. Met Ridgeciano hebben we geen risico genomen, hij heeft iets last en het was niet verstandig om hem te laten spelen", aldus de Alkmaarse coach.

AZ hervat vrijdag de competitie tegen Go Ahead Eagles.

Foto: Pro Shots/Ed van de Pol