Ga naar Content

Nabestaanden boos na vondst spullen MH17: "Dit hakt er zwaar op in"

HILVERSUM Nabestaanden zijn boos over het bericht dat een Nederlandse journalist een vuilniszak vol met persoonlijke spullen in het gebied van de ramp met MH17 heeft verzameld. De journalist zou zelfs menselijke resten hebben gevonden.

Thomas Schansman verloor zijn zoon Quinn bij de ramp met de MH17. Hij is boos. "Ik ken de nabestaanden van de slachtoffers die nog niet zijn geïdentificeerd. Ik kan me zo goed voorstellen wat voor een schok het is als daar opeens menselijke resten worden gevonden, die dus nog steeds geïdentificeerd moeten worden."

Lees ook: Documentaire: MH17-ramp slaat gat in Hilversumse gemeenschap

Het Openbaar Ministerie (OM) twijfelt of de journalist daadwerkelijk mensenlijke resten heeft gevonden. Het OM heeft de journalist gevraagd de gevonden spullen aan de autoriteiten over te dragen, en hij heeft zich daartoe bereid getoond.

De actie van de journalist valt Schansman zwaar. "Je wordt sowieso dagelijks al herinnerd aan dit verlies. En zo'n nieuwsbericht hakt er dan zwaar op in, zeker nadat we zware feestdagen met kerst en oud & nieuw gehad hebben. Dan komt dit er nog eens een keer als een mokerslag overheen."

Foto: