Ga naar Content

Geadopteerde vriendinnen blijken zusjes te zijn

HILVERSUM Al meer dan dertig jaar wonen de zussen Sita en Sharon, allebei geadopteerd uit Sri Lanka, zonder dat ze het weten zestig kilometer bij elkaar vandaan. Stomtoevallig kwamen ze met elkaar in contact en bleken ze wel heel veel overeenkomsten te hebben. Uit een DNA-test kwam naar voren dat ze zusjes zijn.

Via een Whatsapp-groep voor geadopteerden uit Sri Lanka leerden ze elkaar kennen. Ze hadden gelijk een klik en oneindig veel gespreksstof. Na urenlange Skype-sessies spraken ze af op Schiphol. Gelijk zagen ze dat ze erg veel overeenkomsten hebben. "Ze zag er precies uit zoals ik en we reageerden hetzelfde", vertelt Sita aan NH. En dat waren niet de enige overeenkomsten: ze hebben dezelfde interesses, houden van hetzelfde eten en hun lach is niet te onderscheiden.

DNA-test
Ze werden beste vrienden, maar vroegen zich ook al snel af of ze familie zouden kunnen zijn. "Het is net een spiegel waarin ik kijk. En we voelen elkaar aan", aldus Sharon. Ze besloten een DNA-test te doen, waaruit bleek dat ze zussen zijn. "Het was alsof het laatste puzzelstukje klik zei. En dat is niet in woorden uit te leggen", zegt Sharon. 

Al die tijd woonden ze maar zestig kilometer bij elkaar vandaan: Sharon in Hilversum en Sita in Den Haag. "Ik heb duizenden kilometers gereisd naar Sri Lanka en daar nooit wat gevonden. Was ik nou maar eerder in Nederland gaan zoeken", vertelt Sharon. 

Meer familie
Tot hun grote verbazing hebben de vrouwen nog meer familie in Nederland. De advocaat die hun adoptie heeft geregeld, weet dat er nog twee halfzussen en mogelijk een halfbroer in Nederland wonen. Ze zouden zo graag willen weten wie het zijn dat ze alles op alles zetten om hen te vinden. In het radioprogramma NH Helpt deden ze een oproep. Daarnaast hebben ze een eigen website gemaakt over hun zoektocht.

Foto: NH