Ga naar Content

Zeer grote woningbrand Hoorn, stoffelijk overschot gevonden

HOORN Een zeer felle en uitslaande woningbrand heeft vanmiddag een woning aan de Schepenen in Hoorn verwoest. In het uitgebrande pand heeft de brandweer een stoffelijk overschot gevonden.

Het vuur begon in de tussenwoning op nummer 16. De brandweer vreesde dat het vuur zou overslaan, wat uiteindelijk ook gebeurde. De woning waar de brand begon is volledig uitgebrand. Drie naastgelegen woningen hebben brandschade opgelopen.

Lees ook: Dode aangetroffen in uitgebrande woning Hoorn

Door de brandweer is in het huis gezocht naar de bewoonster. Rond 17.00 uur bracht de Veiligheidsregio naar buiten dat er een stoffelijk overschot in de woning is aangetroffen. Het is nog niet bevestigd of het gaat om het lichaam van de bewoonster.

Keuken
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk is de brand in de keuken ontstaan. De huizen links en rechts naast de woning zijn door de brand flink beschadigd. De bewoners worden opgevangen in wijkcentrum Huesmolen. Later wordt gekeken of zij terug naar huis mogen.

In de woning is asbest aangetroffen, maar dat is niet naar buiten gekomen. Zodoende is er geen gevaar voor omwonenden.

#brand #Schepenen #Hoorn Blijf uit de rook. Sluit deuren en ramen en zet ventilatie uit.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) January 5, 2017

#brand #Schepenen #Hoorn Een woning volledig uitgebrand en drie woning met brandschade. Geen vlammen meer en bijna rook meer te zien.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) January 5, 2017