Ga naar Content

Middenmeer eet oliebollen voor nieuwe speeltuin

MIDDENMEER Het bestuur van Stichting Koeteltuin rent zich vandaag de benen onder het lijf vandaan om heel Middenmeer van oliebollen te voorzien. De stichting zamelt geld in voor een nieuwe speeltuin en heeft 3000 oliebollen en 400 appelflappen verkocht.

Het is bijna topsport, in de woonkamer van Sabine van Biljouw staan grote kratten vol appelflappen, olie- en krentenbollen. Stuk voor stuk verdwijnen ze in zakken want de bestellingen moeten de deur uit. "Middenmeer heeft goed besteld", vertelt penningmeester Van Biljouw. "Gisteren hebben we 150 adressen bezocht, vandaag worden dat er 180."

Meer dan wip en schommel
Met de oliebollenactie halen ze 2000 euro op. Dat geld kunnen ze goed gebruiken, want de nieuwe speeltuin kost in totaal 60.000 euro. Het moet dan ook meer worden dan alleen een wip en een schommel, zegt voorzitter Jolien Zwartveld: "We hebben hier veel te weinig speelplekken en je kunt je ook nergens langer dan 15 minuten vermaken. Kinderen zitten nu voortduren achter een beeldscherm en we willen een goed alternatief bieden."

De oliebollen worden gebakken door de lokale bakker. Die is al de hele nacht bezig. "We zijn gisteravond om 23 uur begonnen", vertelt Rob Slijkerman. "In totaal bakken we vandaag 23.000 oliebollen. Ik vind dit een goed initiatief. Middenmeer heeft een goede speelplek nodig, ook om het leefbaar te houden voor de kinderen."

De teller voor de nieuwe speeltuin staat dankzij de oliebollenactie op 42.000 euro. Het bestuur wil de nieuwe speeltuin in 2017 laten aanleggen. Er komen meer acties om het resterende bedrag van 18.000 euro op te halen.

Foto: NH/Matthijs Gemmink