Ga naar Content

'Slechtste' oliebollenbakker van Nederland: "Paar jaar geleden wonnen we nog, heel typisch"

HAARLEM Net als voorgaande jaren is de oliebollentest van het Algemeen Dagblad voer voor gespreksstof. Volgens de krant kwam de allerslechtste oliebol uit Haarlem. Opvallend, diezelfde kraam maakte volgens het AD enkele jaren geleden nog de beste oliebollen.

Bianca Bakker van de Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker in Haarlem kan er dan ook niet over uit. "Ik vind het heel typisch. Hoe kan iemand eerste worden en daarna ineens laatste zijn? Ik ben vol ongeloof, ik begrijp het echt niet."

Lees ook: De allerslechtste oliebol komt uit Noord-Holland

En ook de klanten snappen er niets van. "Niet te geloven", aldus een vrouw. "Dan weten ze niet wat lekker is", is een ander kritisch op de oliebollentesters van het AD.

Lees ook: Geen Noord-Hollandse oliebollen in top 10 van Algemeen Dagblad

Een ander noemt de bollen zelfs de beste van Haarlem. "Ik heb ze allemaal gehad, maar deze is het lekkerst. Dan stap ik lekker op m'n brommertje hiernaar toe.

Rotterdam
Net als voorgaande jaren hebben de testers van het AD een opvallende voorkeur voor oliebollenbakkers in en rondom Rotterdam. Ook in de voorgaande jaren kwamen Noord-Hollandse bakkers er slecht vanaf.

Foto: NH