Ga naar Content
Noord-Holland

Bloemenwagen Alkmaarder gestolen: "Ik ben er kapot van"

23 december 2016, 21.16 uur · Aangepast 31 december 2016, 18.37 uur
Door: · Foto: NH

ALKMAAR Een flinke tegenvaller voor de Alkmaarse bloemist Remco Schipper. Vannacht is zijn bloemenwagen door onbekende mensen gestolen. En dat ook nog eens net voor de belangrijke kerstperiode.

In de kar was alles aanwezig dat hij nodig heeft om te bloemschikken. En omdat het kerst is, had hij alle kerststukjes en bestellingen voor kerst in de bloemenwagen klaar staan. Dat is nu allemaal verdwenen. Remco Schipper is er kapot van en heeft geen idee wie er achter de diefstal zit. "Dit zijn de drukste dagen van het jaar. Wat moet je nu met andersmans spullen?", vraagt de bloemist zich af.

Meeste omzet
Het einde van het jaar zijn meestal de dagen dat hij de meeste omzet maakt met zijn bedrijf. Schipper heeft spullen van collega's gekregen zodat hij toch nog wat boeketten kon maken. Deze probeerde hij vanuit huis te verkopen, maar dat mocht niet meer baten. "Ik heb vandaag 25 euro verdiend. Normaal gesproken is dit 3.500 euro in deze tijd van het jaar."

Remco Schipper zit al 25 jaar in het vak. Hij heeft het bedrijf toen overgenomen van zijn vader Jaap. Hij zou de kar heel graag terug willen hebben, maar realiseert zich dat er waarschijnlijk een nieuwe wagen moet komen. Op zijn Facebookpagina heeft Schipper opgeroepen uit te kijken naar zijn bloemenkar.