Ga naar Content
Noord-Holland

Middelbare school gelast excursie naar Duitsland af vanwege aanslag

20 december 2016, 12.00 uur · Aangepast 20 december 2016, 13.53 uur
Door: · Foto: Google Maps Streetview

PURMEREND Het Da Vinci College uit Purmerend heeft vandaag bekendgemaakt een excursie naar een kerstmarkt in het Duitse Münster af te gelasten. Zij doen dit naar aanleiding van de aanslag die gisteravond plaatsvond op een kerstmarkt in Berlijn.

"We achten de kans niet echt aanwezig dat er een nieuwe aanslag gaat plaatsvinden", zo vertelt schooldirecteur Peter van Gijzel aan NH. "Maar we vinden toch dat we de veiligheid van de leerlingen niet kunnen garanderen. Daarnaast hebben wij het gevoel dat de sfeer op de kerstmarkten in Duitsland ook niet zal zijn als voor de aanslag."

Lees ook: Noord-Hollandse stroopwafelverkoper in Berlijn: "Wisten dat aanslag eraan zat te komen"

De directeur geeft aan dat de beslissing is genomen in samenspraak met de ouders van de leerlingen die op de driedaagse excursie mee zouden gaan. "We zijn nu aan het kijken naar een alternatief, maar dat weegt niet op tegen het originele idee natuurlijk", aldus van Gijzel.

"Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers die in Berlijn zijn gevallen", zegt van Gijzel. "Wij wensen de betrokkenen veel sterkte de komende tijd."