Ga naar Content

Sint brengt bezoek aan minima: "Ieder kind heeft recht op een cadeautje"

BREEZAND Veel gezinnen vieren dit weekend Sinterklaas met pakjes en lekkernijen. Maar door financiële problemen is dit niet voor elk gezin weggelegd. Zo ook voor de Breezandse Angèle en haar kinderen. Toch komen Sint en Piet dit jaar bij hen langs, mét cadeautjes.

"Oh lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij. En rijd dan niet stilletjes mijn huisje voorbij." De kinderen van Angèle Guillemard zingen het zonder erbij na te denken, maar Anèle zelf heeft er slapeloze nachten van gehad dat de Sint inderdaad stilletje voorbij zou gaan. De Breezandse loopt in de schuldsanering en heeft weinig te besteden: "Ik heb vaak gedacht: hoe vertel ik het mijn kinderen?"

Vrijwlligers van Sinterklaas voor Ieder willen juist dat ook kinderen van minima het Sinterklaasfeest met cadeautjes kunnen vieren. Bedrijven sponsoren strooigoed en cadeaus en die Sint met zijn Pieten brengen die gratis rond.

Emotioneel
Het zijn emotionele bezoeken voor 'Piet' Matthijs Blaauboer. "Met een brok in mijn keel en een gelukkig gevoel vertrekken we weer." Ook Angèle kan haar geluk niet op: "Die blije gezichten van de kinderen..."

Wie het werk van Sinterklaas Voor Ieder wil steunen kan terecht op de facebookpagina van de stichting of via deze actie.

Foto: