Ga naar Content
Noord-Holland

Moeder mishandelde Castricummer (20): "Ik herkende m'n kind amper"

22 november 2016, 10.20 uur
Door: · Foto: Screenshot Hart van Nederland

CASTRICUM De 20-jarige Castricummer die afgelopen weekend in zijn woonplaats ernstig werd mishandeld, is zo toegetakeld dat hij bijna niet meer te herkennen was. Dat vertelt zijn moeder Heidi van Weenen aan SBS-programma Hart van Nederland.

Haar zoon Vincent werd volgens getuigen in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur hard in elkaar geslagen. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. Vincent heeft een schedelbasisfractuur opgelopen en zijn kaak en neus zijn gebroken. 

Lees ook: Mishandelde Castricummer (20) is er slecht aan toe

"De eerste avond herkende ik m'n kind amper", vertelt moeder Heidi tussen haar tranen door. "'Ik zag alleen aan z'n krullen dat hij het was."

Voorbereiden op ergste
Hoewel Vincent inmiddels van de intensive care af is, hebben de artsen gezegd dat de familie zich op het ergste moet voorbereiden. "Z'n hele mond is kapotgeslagen, er zat bloed tussen z'n schedelholtes en hij heeft hersenkneuzingen."

Het is nog niet te voorspellen of haar zoon volledig herstelt van de ernstige mishandeling. Heidi begrijpt niet wat de dader(s) heeft bezield en hoopt dat hij heel snel wordt gepakt. Volgens haar moeten er wel getuigen zijn die hebben gezien hoe Vincent in elkaar werd geslagen: "Je kan iemand volgens mij niet zo zwaar verwonden, zonder dat daar iets zichtbaar van is. Ik wil zo graag dat die meneer gepakt wordt."

Lees ook: Castricummer (20) in kritieke toestand na ernstige mishandeling