Ga naar Content

Moeders uit Middenmeer strijden voor klimpaal en kabelbaan

MIDDENMEER Trekkers met zand rijden in de vroege ochtend af en aan door het dorp. Vandaag zet Middenmeer de eerste stap voor een nieuwe speeltuin. Kinderen en ouders kijken hun ogen uit: ze kunnen nu al niet wachten tot het klaar is. "We hebben alleen maar een klein speeltuintje", zegt Emma beteuterd.

De tranen sprongen hen in de ogen toen Jolien Zwartveld en Laura Visser begin dit jaar zagen dat de speeltuin aan de Kolhornerweg in het dorp vernield was. "Kunnen we niet een veel mooiere speeltuin maken op een veel betere plek?", was de gedachte en niet veel later was de Stichting Koeteltuin een feit.

Kabelbaan
"Er komt een speelheuvel met kabelbaan", vertelt Damiën. Daar kijkt hij het meest naar uit. Maar er komen ook schommels, klimpalen en evenwichttouwen. Jolien: "We willen onze kinderen weer achter de beeldschermen vandaan krijgen."

Inmiddels heerst in het dorp het 'Koeteltuinvirus', lacht Jolien. Dat is een goed teken, want voor de speeltuin is zestigduizend euro nodig. Laura Visser: "Het is ontroerend. Iedereen doet mee." Er is ook een crowdfundingactie gestart. "Als daar genoeg geld binnenstroomt doet de gemeente ook een duit in het zakje."

Komend voorjaar moet de speeltuin klaar zijn.