Ga naar Content
Noord-Holland

Organisator bierfeesten niet welkom in Den Haag

25 oktober 2016, 09.00 uur · Aangepast 1 november 2016, 17.38 uur
Door: · Foto: Ferdinand Korver

ALKMAAR Slecht nieuws voor iedereen die een kaartje had gekocht voor het Oktoberfest Niederlande in Den Haag. Het bierfeest dat deze week op het Malieveld in Den Haag zou worden gehouden, gaat niet door. De gemeente geeft geen vergunning aan de Noord-Hollandse organisatoren.

Lees ook: Organisatie Oktoberfest past site aan na schending auteursrecht Duitse brouwer

Volgens de gemeente is het veiligheidsplan voor het feest niet goed genoeg. Ook heeft de gemeente 'geen vertrouwen dat de organisatie in staat is het evenement professioneel uit te voeren'. In Arnhem is het feest om dezelfde redenen afgeblazen. Ook in Groningen is er discussie over het feest en is het maar zeer de vraag of het doorgaat.

Lees ook: Organisatoren Oktoberfesten misbruiken naam en logo Duitse bierbrouwer

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf Oktoberfest Niederlande van eigenaar Dennis Poland uit Alkmaar en zijn kompaan Dominique Vogel negatief in het nieuws komt. Vorige week meldde NH al dat de organisatoren de naam en het logo van een Duitse bierbrouwer misbruikten. Nadat de brouwer Hofbräu München had geëist dat de site offline gehaald zou worden, gooide Oktoberfest Niederlande de website gedwongen volledig om.

Lees ook: Bezoekers Oktoberfest Alkmaar ontevreden: "Alles was superslecht"

Vorig jaar ging het ook al mis. Toen kochten tientallen mensen kaartjes voor een van de Oktoberfesten in Alkmaar, maar deze werden op één na afgelast. Organisator was Poland, die destijds de naam Oktoberfest NL gebruikte. Gedupeerden wachten nog steeds op hun geld en één van hen deed deze week zelfs aangifte. Er zijn overigens geen aanwijzingen dat Vogel op dat moment al betrokken was.

Bezoekers van het bierfeest in Alkmaar dat wel doorging,  klaagden massaal over het Oktoberfest waaraan volgens hun werkelijk alles slecht was. Poland heeft na dat fiasco nog steeds schuldeisers achter zich aan. 

Lees ook: Bezoekers boos om inkorten Alkmaars Oktoberfest: 'Ik wil mijn geld terug!'

De ineenstorting van het kaartenhuis van Oktoberfest Niederlande is met het niet toekennen van de vergunningen compleet. Woordvoerder Vogel zei vorig week al voor de camera van NH dat kaartkopers in Arnhem hun geld terug zouden krijgen, maar dat dit wel deels uit de opbrengsten van de feesten in Den Haag en Groningen moet komen. Nu die er niet komen, kunnen ze waarschijnlijk gedeeltelijk of volledig naar hun centen fluiten. De kans is groot dat hetzelfde geldt voor de mensen in Den Haag.