Ga naar Content
Noord-Holland

Kritiek op nieuwste spaaractie Albert Heijn rijst de pan uit

25 oktober 2016, 00.04 uur · Aangepast 25 oktober 2016, 00.46 uur
Door: · Foto: Albert Heijn & @MetStipOp1

ZAANDAM Wie regelmatig boodschappen doet bij Albert Heijn kan het niet zijn ontgaan: de Zaanse grootgrutter heeft weer een nieuwe spaaractie. Na etentjes, bakjes en uitjes kun je vanaf vandaag voor 'chefwaardige pannen' sparen. Daarin kun je vast een goede maaltijd bereiden, maar de kritiek op de spaaractie is niet mals.

De kritiek richt zich vooral op de hoeveelheid zegeltjes die klanten moeten sparen om voor een pan in aanmerking te komen. Wie één van van de negen pannen wil bemachtigen moet namelijk 60 zegeltjes verzamelen. Omdat je bij iedere tien euro boodschappen één zegel krijgt, moet je dus eerst voor 600 euro boodschappen doen.

Lees ook: Opvallend: Albert Heijn-messen te scherp 

En als je dan eindelijk voor 600 euro boodschappen hebt gedaan, moet je ook nog eens bijbetalen. Voor een steelpan met een diameter van 16 centimeter betaal je 6,99 euro bij, voor de gietijzeren pan geldt een bijbetaling van 39,99 euro.

'Eerst 600 euro boodschappen doen'
"Leuk! Sparen voor pannen bij #AlbertHeijn", reageert een enthousiaste vrouwelijke twitteraar. "Maar dan moet je eerst wel voor 600 euro boodschappen doen voor je een spaarkaart vol hebt." Een andere dame heeft zelfs uitgerekend hoeveel je moet besteden om de volledige pannenset in je keukenkastje te mogen zetten. 

Lees ook: Klanten woest op Albert Heijn: kristalglazen zijn niet van kristal

"Ik ben verzot op jullie spaaracties, maar mijn huppeldrang vergaat me direct als ik er een sommetje op loslaat...", schrijf de dame in kwestie. Ze rekent voor dat wie alle negen pannen wil hebben voor 5.400 euro boodschappen moet doen. Met alle bijbetalingen erbij kom je dan op een bedrag van 5.569,91 euro uit, concludeert ze. 

'Niet alle pannen'
Vanzelfsprekend laat AH de kans niet voorbijgaan om te reageren. "Sparen voor de pannen gebeurt geleidelijk aan en je hoeft natuurlijk niet alle pannen bij elkaar te sparen. Fijn dat je normaal gesproken blij wordt van onze spaaracties, Rian. Jammer dat dat nu niet zo is."

Volle spaarkaarten kunnen tot 12 februari 2017 worden ingewisseld. 

@albertheijn ik ben verzot op jullie spaaracties, maar mijn huppeldrang vergaat me direct als ik er een sommetje op loslaat... ? pic.twitter.com/xId6Lvqcz0

— RianVS (@MetStipOp1) October 23, 2016

@albertheijn is het sparen voor pannen of sparen voor korting op pannen....is een groot verschil namelijk...

— lenneke kapitein (@mammalenneke) October 24, 2016