Ga naar Content
Noord-Holland

Voedingscentrum: "The Green Happiness is gevaarlijk"

27 september 2016, 10.45 uur · Aangepast 27 september 2016, 11.37 uur
Door: · Foto: ANP / Bas Czerwinski

AMSTERDAM Het Voedingscentrum waarschuwt voor het dieet The Green Happiness. Dat kan gevaarlijke tekorten aan voedingsstoffen en onherstelbare schade veroorzaken, zegt de organisatie tegen BNR.

De mensen achter The Green Happiness adviseren vooral om minder eiwit te eten. Maar dat is gevaarlijk, stelt het Voedingscentrum tegen BNR: "Dan breekt je lichaam spierweefsel af. De gevolgen kunnen zijn: verzwakte spieren en mogelijk ook verminderde weerstand, want je hebt ook eiwitten nodig om je immuunsysteem intact te houden." 

Botontkalking
The Green Happiness vertelt deelnemers ook niet dat hij bij een dieet zonder dierlijke eiwitten belangrijk is om extra vitamine B12 in te nemen. "Op termijn zou je daarvan botontkalking kunnen krijgen. Dat is echt niet meer te herstellen." 

BNR kreeg de dames achter The Green Happiness niet te pakken voor een reactie. Ook de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) maakt zich zorgen om het dieet en gaat vandaag met de vrouwen in gesprek. De NVD pleit voor een gedragscode om ongezonde voedselhypes tegen te gaan.