Ga naar Content

Supermarkteigenaar Kiki (18): "Ik wilde het altijd al, en nu is het zover"

LANDSMEER De verf moet nog drogen en de schappen nog gevuld. Toch mag Kiki Koek uit Landsmeer zich vanaf nu officieel eigenaar noemen van een buurtsupermarkt. Ze heeft haar winkel vanochtend laten registeren bij de Kamer van Koophandel.

"Het voelt heel leuk en blij. En het overrompelt me ook", vertelt Kiki. Het idee voor een buurtwinkel ontstond nog maar twee weken geleden. "Het was er ineens. Mijn vader wilde zijn fietsverhuur dichter naar de camping verplaatsen. Dit lege winkelpand aan de Noordeinde 144 is daar geschikt voor. Maar de ruimte is veel te groot voor alleen fietsverhuur. Toen ontstond het idee voor een winkel."

Passie
Kiki heeft altijd al een eigen zaak willen hebben. "Het is echt mijn passie. Ik wilde eigenlijk een winkel in tassen, sieraden en schoenen. Maar dit vind ik ook hartstikke leuk om te doen." Ze verheugt zich op het contact met haar klanten. Ik houd van een gezellig praatje maken. Zo ben ik."

De hele familie helpt mee om de winkelruimte op te knappen. Kiki wil er geen doorsnee supermarkt van maken. "Ik wil dat de klanten een vakantiegevoel krijgen in de winkel. Ik heb de muren blauw geschilderd en ik krijg een roze kassa."

Vergeten boodschappen
In veel dorpen verdwijnen de kleine winkels juist. Maar Kiki gaat ervoor. Juist omdat er geen winkels dicht in de buurt zijn. "Ik hoop dat de mensen van de camping en de buurtbewoners naar mij toe komen voor hun vergeten boodschappen."

De buurtsuper krijgt de naam 'Kigi'. Het is een combinatie van de namen Kiki en die van haar kleine zus Gigi (6). Over twee weken hoopt de jonge ondernemer van start te gaan.

Foto: NH Nieuws