Ga naar Content
Noord-Holland

Bejaarde vrouw opgelicht door malafide klusjesmannen

29 juli 2016, 12.32 uur · Aangepast 29 juli 2016, 12.43 uur
Door: · Foto: ANP/Sander Koning

ALKMAAR Een oudere, dementerende dame is gisteren in Alkmaar opgelicht door twee mannen die haar hadden overgehaald om haar meubels te laten restaureren. Nadat ze het werk hadden gedaan, presenteerden ze haar een rekening van duizenden euro's. Gelukkig kon familie van het slachtoffer voorkomen dat het geld werd overgemaakt door de politie erbij te halen.

De vrouw werd eerder deze week benaderd door de twee mannen van 25 en 53 jaar oud uit Monnickendam. Ze zeiden voor een stoffeerdersbedrijf te werken en vroegen haar of ze meubels had die gerestaureerd moesten worden. Ook al had de vrouw niet om hun diensten gevraagd, ze liet zich toch overhalen en liet het tweetal meerdere meubelstukken uit haar woning halen.

Lees ook: Waarschuwing: malafide klusjesmannen teisteren provincie

Toen de mannen gisteren terugkwamen met de 'zo goed als nieuw' opgeknapte meubels kreeg ze een belachelijk hoge rekening gepresenteerd van 9.400 euro. Of ze dat bedrag even over wilde maken.

De kinderen en kleinkinderen van de vrouw vertrouwden het niet en alarmeerden de politie. De bejaarde vrouw heeft vervolgens aangifte gedaan en de twee mannen zijn aangehouden voor oplichting. 

Lees ook: Politie opent jacht op rondtrekkende oplichters: "Ze zijn gewetenloos"

De politie adviseert om elkaar te waarschuwen bij dergelijke praktijken en bij onraad hen te waarschuwen. Volgens de politie benadert een integer klusbedrijf bijna nooit zelf mensen voor werk.