Ga naar Content

NH Spitstijd - In de Buurt: Tuindorp-Oostzaan in Amsterdam Noord

25 juli 2016, 09.06 uur · Aangepast 27 juli 2016, 18.40 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Mark van Wonderen

AMSTERDAM Elke week bezoekt onze verslaggever Mark van Wonderen voor het programma 'NH Spitstijd met Jeanne en Peter' een buurt in Noord-Holland.

Deze week is hij in Tuindorp-Oostzaan, een bekende volksbuurt in Amsterdam Noord. Mark begint bij de museumwoning aan de Meteorenweg 174. Daar ontmoet hij Corry Fellinga, één van de vrijwilligers van het Historisch Archief Tuindorp-Oostzaan. Van haar krijgt hij een uitgebreide rondleiding door de woning:

abc5media_audio_0

Corry neemt Mark vervolgens mee naar haar goede vriendin (en medevrijwilliger) Alie Tukkie. En zoals dat gaat in volksbuurten bellen ze niet aan bij de voordeur maar gaan ze via de achtertuin:

abc5media_audio_1

Loek Tukkie was vroeger taxichauffeur en is nu vooral aan het vissen of aan het tuinieren. Tuindorp Oostzaan vindt hij een hele fijne buurt om in te wonen maar als het aan hem had gelegen was Harderwijk ook prima geweest:

abc5media_audio_2

De familie Karbet woont in een klein paleisje aan de Maanstraat. Vooral de tuin is een lust voor het oog:

abc5media_audio_3

Piet is al een eeuwigheid vrijwilliger bij van alles en nog wat. De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met zijn marineschip, want ja ja, Piet heeft een marineschip gekregen:

abc5media_audio_4

Alle eerdere afleveringen van In de Buurt kun je hier terugluisteren

Wil je dat onze verslaggever Mark van Wonderen ook een week lang in jouw buurt rondstruint? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Foto: