Ga naar Content
Noord-Holland

Busstrook door Broek in Waterland is van de baan, bustunnel wordt onderzocht

25 juli 2016, 16.00 uur
Door: · Foto: Google Street View

BROEK IN WATERLAND Er komt definitief geen busstrook vanaf Het Schouw tot aan de bushalte in de kern van Broek in Waterland. De strook zou nauwelijks bijdragen aan een betere doorstroming van de N247, zo blijkt uit uitvoerig onderzoek door de provincie Noord-Holland.

Het besluit betekent dat het busverkeer straks zal moeten invoegen bij de kruising met de Eilandweg zoals nu ook het geval is, schrijft de provincie Noord-Holland op haar website.

De dorpsraad van Broek in Waterland ziet de bus het liefst onder het dorp door rijden, via een tunnel of een onderdoorgang. Dagelijks rijden er zo'n 22.000 voertuigen over de N247 door het kleine dorp. Een tunnel of onderdoorgang zou de gezondheid en de veiligheid van de bewoners ten goede komen.

Crowdfundingsactie
Vorig jaar bepaalde de provincie dat er geen tunnel komt, tot groot verdriet van de inwoners. Omdat de bewoners toch een plan willen uitwerken, hielden ze een crowdfundingsactie, waarmee in korte tijd 19.000 euro werd opgehaald. Van de provincie kreeg de dorpsraad de mogelijkheid om met een tegenvoorstel te komen.

Lees ook: Dorpsraad Broek in Waterland haalt 19.000 euro op voor ondergrondse N247

"Momenteel wordt dat plan uitgewerkt tot eenzelfde technisch niveau als de reeds voorgestelde varianten", aldus de provincie. "Op deze manier kunnen de verschillende varianten goed worden vergeleken. Daarna kan een definitieve keuze worden gemaakt."

Bewonersbijeenkomsten
In oktober vinden bewonersbijeenkomsten plaats voor de gehele omgeving van Het Schouw en Broek in Waterland. Hier worden alle varianten van plannen en te nemen maatregelen met de omgeving besproken. 

Lees ook: Broek in Waterland verdedigt tunnelplan