Ga naar Content
Noord-Holland

Passagier krijgt stoeptegel tegen hoofd bij bekogeling bus Haarlem

12 juni 2016, 09.55 uur · Aangepast 12 juni 2016, 13.27 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services

HAARLEM Een bus van Connexxion is vannacht bekogeld met stoeptegels. Twee ruiten van de bus sneuvelden en een 25-jarige passagier uit Nieuw-Vennep raakte gewond.

De bus, lijn 300 vanuit Amsterdam, reed rond 1.00 uur over de Aziëweg tussen de Bernadottelaan en de Briandlaan toen er een stoeptegel door het raam naar binnen kwam. De passagier kreeg de steen tegen zijn hoofd en liep een flinke hoofdwond op.

Ziekenhuis
Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 
Een tweede stoeptegel vernielde ook een raam maar kwam op het wegdek terecht. De bus kon door het incident niet verder rijden en is naar de hangar gebracht.

Lees ook: Inzittende bekogelde bus Heemskerk: "Voortaan weer met de fiets"

Volgens een getuige werden de stenen door een groep van vier à vijf jonge jongens naar de bus gegooid vanuit de richting van het Spijkerboorpad. De politie heeft in de omgeving naar de daders gezocht, maar niemand gevonden. Ze is op zoek naar meer getuigen. Heb je iets gezien, bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat bussen in Noord-Holland zijn bekogeld met stenen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Haarlem tussen de Amerikaweg en Vijfhuizen ook al een bus bekogeld met stenen.

Hierbij raakte niemand gewond, maar de bus raakte wel behoorlijk beschadigd. Ook bussen in HeemskerkZaandam en Nieuw-Vennep zijn geteisterd door stenengooiers. In Heemskerk en Zaandam waren bussen zelfs zo vaak doelwit, dat Connexxion besloot de routes aan te passen. 

Lees ook: Opnieuw bus bekogeld: per direct 's avonds geen lijnbussen in deel Heemskerk

Foto: HFV Photo Services