Ga naar Content
Noord-Holland

Bep (95) werd doodgeslagen met glazen bol door drugsverslaafde Suyin D.

7 juni 2016, 17.27 uur · Aangepast 7 juni 2016, 17.44 uur
Door: · Foto: Facebook

ALKMAAR De 95-jarige Bep uit Alkmaar is door een klap met een glazen bol om het leven gekomen. De klap werd uitgedeeld door Suyin D., de drugsverslaafde buurvrouw van Bep. Dat laat de advocaat van D., Gert Kaaij, weten aan NH.

Bep werd op donderdagavond 26 mei gevonden in haar flatwoning aan de Muiderwaard. De politie ging direct al uit van een misdrijf.

Lees ook: Buurt geschokt na dood Bep (95): "Het is verschrikkelijk"

Al snel kwam de verdachte, buurvrouw Suyin D., in beeld. Op dinsdag 31 mei meldde zij zichzelf bij de politie. Tegenover de politie heeft ze bekend verantwoordelijk te zijn voor de dood van Bep. 

Glazen bol
Volgens Kaaij wilde de 41-jarige D. geld lenen van Bep, maar wilde zij haar 'slechts' 50 euro geven. Daarop zouden de stoppen bij de verdachte zijn doorgeslagen. In haar eigen huis werd Bep met een glazen bol tegen haar hoofd geslagen. 

Lees ook: Buurvrouw bekent moord op 95-jarige vrouw Alkmaar

D. is vervolgens nog rovend door het huis van haar buurvrouw getrokken en heeft een flink geldbedrag meegenomen. Ze meldde zich uiteindelijk bij de politie, omdat ze last kreeg van haar geweten. Ook zou ze haar daad hebben gedeeld met andere drugsverslaafden.