Ga naar Content
Noord-Holland

Overzicht: dit gaat er gebeuren met de oude V&D-panden in Noord-Holland

28 mei 2016, 09.30 uur · Aangepast 28 mei 2016, 14.33 uur
Door: · Foto:

NOORD-HOLLAND De V&D is inmiddels alweer bijna zes maanden failliet. Nu de rook is opgetrokken, wordt steeds meer duidelijk over de nieuwe (tijdelijke) invulling van de panden in onze provincie. Wat komt er in het V&D-pand bij jou in de buurt? Alle feiten en geruchten op een rij.

Amsterdam Kalverstraat
De etage die V&D exploiteerde in de Kalvertoren is leeg gekomen. Dat geeft de Amsterdamse Kroonenberg Groep de gelegenheid om de indeling van het pand flink aan te pakken. Zo wordt de eerste etage bij de begane grond getrokken. Deze verbouwing moet rond september 2017 af zijn, want dan wordt het opgeleverd aan Saks Off 5th, de outlettak van het grote Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay, meldt het Parool.

Lees ook: Dit is Hudson's Bay, de opvolger van V&D

Amsterdam Noord
Tot nu toe alleen nog maar geruchten over de nieuwe invulling van het pand. Er was eerder sprake van interesse van de Franse sportwinkelketen Decathlon. Later ontkende deze partij de interesse in dit pand. Wordt vervolgd.

Haarlem
De V&D aan de Grote Houtstraat zal gevuld worden met anti-kraakwoningen. Bob de Vilder, mede-oprichter van Camelot Europe, meldt dat er een 'overweldigende hoeveelheid aanmeldingen was voor de woongelegenheid'. "Er is een opzegtermijn van 28 dagen, wie anti-kraak wil wonen weet dus waar hij of zij aan toe is. Eigenlijk is het een beetje hetzelfde idee als de bekende Mediamarktreclame, alleen nu kunnen mensen in een V&D wonen."

Het Haarlems Dagblad weet verder te melden dat er ook een tijdelijke winkel in het pand komt. Het zou gaan om de winkelformule 'Gather'.

Haarlem Schalkwijk
Over een nieuwe invulling van de V&D in Haarlem Schalkwijk is nog niets bekend.

Alkmaar
In Alkmaar is WoonXL in de race om het oude V&D-pand. Eigenaar Fred Reiber zegt in gesprek te zijn met de eigenaren van het pand in Alkmaar. Zo zijn zij in meerdere panden geïnteresseerd.

Amstelveen
In de oude V&D in Amstelveen worden ook anti-kraakwoningen gecreëerd. Vanaf volgende week zullen de nieuwe inwoners van het pand hun intrek nemen. De woonruimtes worden op de website voor 205,50 euro per maand aangeboden.

De eigenaar van het pand, ASR, is nog bezig met het inventariseren van wat zij er uiteindelijk in willen hebben. Tot die tijd kan Camelot Europe er mensen laten wonen en werken in het pand. 

Beverwijk
In het pand in Beverwijk komt een pop-up store van outlet formule WoonXL. Zij zijn op zoek naar meerdere plekken om hun woonwinkels neer te zetten. De winkels zijn tijdelijk, dus een permanente oplossing is nog niet gevonden.

Lees ook: Tijdelijke woonwinkel in voormalig V&D Beverwijk

Den Helder
Over een nieuwe invulling van de V&D in Den Helder is nog niets bekend.

Hilversum
Over een nieuwe invulling van de V&D in Hilversum is nog niets bekend.

Hoorn
Ook over de invulling in Hoorn is niks officieels bekend. Wel zijn er geruchten. OnsWestFriesland heeft een tip gekregen dat Topshelf een belangrijke gegadigde is.

Zaandam
In Zaandam is de kogel al door de kerk. Het Spaanse kledingbedrijf Zara zal het V&D pand gaan betrekken weet het Financieel Dagblad. Na de Primark en The Sting is er straks 4.000 m2 Zara te vinden in Zaandam.

Hoofddorp
Nog geen definitieve beslissingen, maar ook hier heeft het warenhuisbedrijf Topshelf interesse getoond in het oude V&D-pand. Op retailnews.nl wordt gemeld dat 'toen zij hoorden hoe laag de huur was van de V&D-vestiging in Hoofddorp, zij de stoute schoenen hebben aangetrokken en zich hebben gemeld bij de eigenaar van het pand.'

Purmerend
In Purmerend zal de HEMA mogelijk invulling gaan geven aan het oude V&D-pand. HEMA zal volgens retailnews een outletwinkel beginnen in dit pand onder de naam HEMARKT. Ook hier zal het gaan om een tijdelijke invulling van het pand.