Ga naar Content

Terror-oehoe nieuwste topattractie in dierentuin Artis

AMSTERDAM In Purmerend willen ze hem nooit meer zien, maar in Artis is hij voorlopig een echte ster. De terror-oehoe trekt veel bekijks in de hoofdstedelijke dierentuin.

Nu het beest gevangen en gekooid is, blijkt dat de mensen de voorheen zo gevaarlijke vogel toch weleens met eigen ogen willen zien. Maar daar wil de terror-oehoe niet aan meewerken. "Ik zie hem niet", zegt een klein meisje beteuterd, terwijl ze in zijn hok naar hem zoekt.

Transformatie
Het dier verwondde vorig jaar tientallen mensen, maar dat zal nu niet snel meer gebeuren. "Hij is getransformeerd van misschien wel de meest opvallende oehoe ooit, naar de minst opvallende oehoe in Artis", vertelt vogelverzorger Job van Tol.

Lees ook: Overzicht: vijf weken oehoe-terreur

Dat de oehoe zich zo goed verstopt, is een teleurstelling voor zijn fans, die speciaal voor de vogel naar Artis zijn afgereisd. "Daar zit de terror-oehoe!", roepen twee jongens vol enthousiasme. "Ik zie hem niet, maar ik ben in ieder geval blij dat hij niet meer rondvliegt."

Normaal gedrag
Het is niet abnormaal dat het dier zich zo weinig laat zien. "Hij doet helemaal niets, hij gedraagt zich voor 100%, precies zoals een oehoe zich hoort te gedragen", stelt Van Tol vast. "Hij heeft ook geen enkele reden om nu iemand aan te vallen."

Lees ook: Terror-oehoe verblijft in Artis Amsterdam

abc5media_video_0

Foto: NH Nieuws