Ga naar Content
Noord-Holland

Boze beveiligers Schiphol: "Deze week actie"

16 mei 2016, 17.59 uur · Aangepast 16 mei 2016, 19.03 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL Beveiligers op Schiphol gaan deze week actievoeren. Het actiecomité van FNV Beveiliging gaat haar leden oproepen voor de eerste korte actie op de luchthaven. Een ultimatum dat de beveiligers stelden aan Schiphol om de arbeidsomstandigheden te verbeteren is gisteren verstreken.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Sinds de securitychecks op Schiphol van de gates naar vijf centrale plekken zijn verplaatst, klagen beveiligers over de hoge werkdruk die zij ervaren. Zo moeten ze twee en een half uur achter elkaar blijven staan, in plaats van de twee uur die in twee rapporten van TNO werd aanbevolen.

Lees ook: Beveiligers Schiphol stellen ultimatum

De vakbonden en de beveiligers wilden ook dat de voorzieningen, zoals licht, temperatuur en geluid, op de werkplek worden verbeterd. Volgens Schiphol zijn op diverse plekken de temperatuur en verlichting al aangepast. Schiphol onderzoekt nog of en hoe ze de statijden moeten aanpassen.

Steun zoeken van passagiers
Voor FNV Beveiliging duurt dat onderzoeken veel te lang. Daarom gaat de vakbond over tot actie. Volgens FNV moeten de passagiers door de beveiligers worden geïnformeerd. Daarmee hoopt de vakbond steun te krijgen van gedupeerde passagiers.

Wat voor acties er op Schiphol gaan komen, moet binnenkort duidelijk worden.