Ga naar Content
Noord-Holland

'Zielige' finalist (23) Miljoenenjacht blijkt miljonairszoon

11 april 2016, 16.47 uur · Aangepast 11 april 2016, 17.31 uur
Door: · Foto: Screenshot Miljoenenjacht

AMSTERDAM Ontzettend jammer, vond Linda de Mol het. De Amsterdamse student Folkert (23) ging gisteren met 'slechts' 9.000 euro naar huis. Nu blijkt dat we misschien niet al te veel medelijden met hem moeten hebben: hij is namelijk de zoon van miljonairs.

Dat schrijft Quote vandaag. De vader van Folkert is investeerder en stond in 2011 in de Quote 500 met een geschat vermogen van liefst 65 miljoen euro. Hij en zijn vrouw deden later ook mee aan het RTL-programma Fortuinlijke Vrouwen.

Lees ook: IJmuidense wint 115.000 euro in Miljoenenjacht

De student deed gisteren mee aan Miljoenenjacht, maar speelde al snel de koffers met miljoenen weg. Uiteindelijk ging hij naar huis met een bedrag van 9.000 euro, waar deelnemers er normaal vandoor gaan met fors hogere bedragen.

Lees ook: Linda de Mol gehoord in zaak Miljoenenjacht

Zelfs Linda de Mol had te doen met Folkert, die aangaf graag zijn studieschuld af te willen lossen. Tegen AT5 zegt hij dat hij niet zomaar aan kan kloppen bij zijn ouders voor een bijdrage. "Ik ben erg blij met mijn familie, omdat ik van ze hou. Maar sinds ik op mijn achttiende ben gaan studeren, ben ik voor wat betreft financiën op mezelf aangewezen."