Ga naar Content
Noord-Holland

Toch geen koper Goede Raadkerk Beverwijk

7 april 2016, 13.04 uur · Aangepast 7 april 2016, 14.35 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Anette Jolink

BEVERWIJK Een flinke tegenslag voor de actievoerders die de Goede Raadkerk in Beverwijk willen behouden. De plannen van ondernemer Max Mello om het monument te kopen, gaan niet meer door. Dat heeft Mello vandaag aan NH bevestigd.

De afgelopen maanden gloorde er hoop voor de kerk, omdat de ondernemer serieuze plannen had het monument op te kopen. Hij wilde in een deel van complex appartementen gaan bouwen. Maar de vraagprijs van de kerk blijkt te hoog en het bisdom wil niet zakken. 

Over en sluiten
"De investeringen wegen niet op tegen de verbouwingskosten. Het is over en sluiten", aldus Mello. "We kregen wel de indruk dat de monumentencommissie wilde meewerken, maar qua indeling is het heel moeilijk er appartementen van te maken."

Lees ook: Beverwijkers nemen videoclip op voor geliefde Goede Raadkerk

De Goede Raadkerk is een heet hangijzer in Beverwijk. Het bisdom en het parochiebestuur willen van het rijksmonument af en hebben de gebruikers vorig jaar de toegang ontzegd. Sindsdien is het pand in verval geraakt, tot groot verdriet van veel Beverwijkers.

Lees ook: Redding mogelijk nabij voor Goede Raadkerk in Beverwijk

De Goede Raad is een van de markantste gebouwen in de gemeente. Volgens de actievoerders frustreert het parochiebestuur opzettelijk het proces door de vraagprijs hoog te houden, laat aanvoerder Alex Van Luijn aan NH weten.