Ga naar Content
Noord-Holland

Kat doodgeschoten in Stompetoren: "Kogeltje heeft haar hele lichaam doorboord"

11 maart 2016, 23.40 uur · Aangepast 12 maart 2016, 11.21 uur
Door: · Foto: Diergeneeskundig Centrum Ceres

STOMPETOREN Ingrid de Vries uit Stompetoren is radeloos. Eén van haar vier katten werd afgelopen zaterdag neergeschoten en ging een paar dagen later dood. Van de dader ontbreekt tot nog toe ieder spoor. "Te bizar dat je zoiets doet."

Toen Ingrid zaterdagavond laat thuiskwam, had ze nog niet door dat er iets met haar kat Mimsie aan de hand was. Als ze zondag merkt dat het beestje zich niet lekker voelt, gaat ze zich zorgen maken.

Als ze langs een dierenarts met weekenddienst gaat, blijkt dat ze een wondje én koorts heeft. "Ze dachten dat dat wondje door een vechtpartij kwam en gaven koortsremmers mee." Maar omdat de medicijnen niet aanslaan, bezoekt ze op maandag een andere dierenarts. Pas toen bleek wat er echt aan de hand was. Als de dierenarts op Mimsie's buik drukt, schreeuwt ze het uit van de pijn.

Bij het maken van foto's blijkt dat er een kogeltje in haar lichaampje zit. "Ze was beschoten met een luchtbuks", vertelt Ingrid. "Het kogeltje is er boven haar linker voorpootje ingegaan en heeft haar hele lichaam doorboord."  

Laatste adem
De dierenarts haalt het kogeltje eruit, maar het is al te laat: diezelfde avond nog laat de dierenarts Mimsie inslapen. "Ik snap niet dat mensen tot zoiets in staat zijn", zegt Ingrid. Ze vermoedt dat haar kat is beschoten toen ze op een schutting zat. 

Ze denkt ook dat de dader in de buurt woont. "Mimsie was altijd maximaal twee straten verder. Als ik haar riep, stond ze altijd zo voor me." Hoewel ze inmiddels aangifte heeft gedaan, vraagt ze zich af of dat helpt.

"Iedereen mag een luchtbuks hebben." In de hoop dat iemand getuige is geweest van de gruwelijke dierenmishandeling, heeft ze bij de plaatselijk supermarkt een getuigenoproep opgehangen. 

Heb jij informatie over de beschieting of de mogelijke dader? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 en vermeldt dossiernummer 2016052814. Ingrid heeft een beloning van 500 euro uitgeloofd voor de gouden tip.