Ga naar Content
Noord-Holland

Taxibedrijf ETS failliet: vervoer duizenden hulpbehoevenden op losse schroeven

1 februari 2016, 23.53 uur
Door: · Foto: ANP XTRA Voetbal Marco de Swart

PURMEREND De rechtbank in Amsterdam heeft de bedrijven ETS Taxi- en Zorgvervoer B.V. en ETS Taxi Services B.V. vandaag failliet verklaard. Hierdoor worden mogelijk enkele duizenden klanten gedupeerd.

Het taxibedrijf verzorgt niet alleen reguliere taxiritten, maar rijdt in Diemen, Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Beemster en de regio Waterland ook ouderen en mensen met een beperking rond. Daarnaast is het bedrijf in een deel van Noord-Holland verantwoordelijk voor het vervoer van scholieren, waaronder dat van kinderen met een beperking. Alleen al in Purmerend en Beemster gaat het om ruim 3.200 mensen. 

Donderdag
ETS
 heeft een wagenpark van zo'n 300 auto's en ongeveer 200 chauffeurs in dienst. De gemeente Purmerend laat op haar website weten dat de curator heeft gegarandeerd dat het bedrijf in ieder geval tot aanstaande donderdag blijft rijden. Ook worden klanten van het failliete taxibedrijf binnenkort geïnformeerd over de gevolgen voor de dienstverlening.

De gemeente Purmerend zegt alles in het werk te stellen om de dienstverlening naar Purmerenders niet onder het faillissement te laten lijden. Wethouder Roald Helm: "Wij zijn daar verantwoordelijk voor. Het gaat hier om een kwetsbare groep: mensen met een beperking, ouderen, kinderen. Voor hen brengt dit faillissement veel onzekerheid mee en dat is vervelend." 

ETS nam vorig jaar nog het bedrijf Taxi Bergamin uit Krommenie over. Eigenaar Edwin Muste is vanavond niet bereikbaar voor commentaar.