Ga naar Content
Noord-Holland

Opvarenden Enkhuizer 'drugsboot' in België opgepakt

22 januari 2016, 17.32 uur · Aangepast 22 januari 2016, 18.24 uur
Door: · Foto: ANP XTRA Lex van Lieshout

ENKHUIZEN In de haven van het Belgische Nieuwpoort is een boot met daarop cocaïne en 10.000 euro ontdekt. De boot zou afkomstig zijn uit Enkhuizen. Vier Nederlanders zijn aangehouden, schrijft Het Laatste Nieuws.

Onder de arrestanten zou een inwoner van Enkhuizen zijn. De boot is de EH215 Pieter, die vorige week vrijdag nog in de haven van Enkhuizen lag. Zondagavond laat was het schip in de haven van Nieuwpoort, dichtbij Veurne, aangekomen, zo schrijft de Belgische krant

De politie ontdekte het geld en de cocaïne tijdens een controle. De opvarenden hadden voorafgaand hieraan zelf de politie gebeld omdat er een stuk net in het roer vast zat. Toen vervolgens bleek dat de inschrijvingspapieren van de boot niet volledig op orde waren, besloot de politie de boot aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Vissen
Justitie in België onderzoekt of de boot iets te maken heeft met de drugsvondst op een schip dat gisteren voor de kust van Knokke in moeilijkheden raakte.De advocaat van een 60-jarige Nederlandse arrestant vertelt tegen de krant dat zijn cliënt alleen op de boot was om te vissen. Waar het geld voor was, is niet duidelijk.

Lees ook: IJmuidenaar aangehouden met sok vol cocaïne

Het Vlaamse parket vindt het vreemd dat een klein Nederlands bootje zo ver is gevaren voor een vistochtje. Ook is de boot tijdens de reis korte tijd van de radar geweest. De drugs en het geld maken het voor de Belgische justitie des te verdachter.