Ga naar Content

Oom overleden Maurycy (4): "Mijn neefje had geen schijn van kans"

GROOTEBROEK Een uitstapje naar een overdekte speeltuin bijna twee weken geleden, werd de 4-jarige Maurycy uit Grootebroek fataal. Het jongetje viel van een speeltoestel en overleed zaterdag in het ziekenhuis. Intens verdriet bij de familie, maar ook boosheid. "Mijn neefje had geen schijn van kans", vertelt de oom van Maurycy, Vincent Pover aan NH. "Hij is rechtstreeks op de vloer terecht gekomen."

Maurycy viel op 31 december 2015 en na ruim een week werd duidelijk dat hij het niet zou overleven. Pover is erg aangeslagen en praat vol liefde over zijn neefje. "Het was een jongen met heel veel grappen en met een heel lief karakter."

Lees ook: Jongetje (4) overleden na val van springkussen in partycentrum

Pover ging na het ongeluk naar Partycentrum Happy Days in Grootebroek toe om met eigen ogen te zien waar het precies gebeurde. "Wat mij in eerste instantie direct opviel was dat er totaal geen veiligstoepassingen waren. Denk bijvoorbeeld aan matrassen of kussens, die een dergelijke klap van zo hoog moeten kunnen incasseren."

Lees ook: School Grootebroek rouwt om dood Maurycy (4): "Als een wolkje op de wind"

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren,wordt nu onderzocht. Happy Days wil in de tussentijd niet reageren. Voor Vincent Pover staat in ieder geval vast dat de veiligheid in de speeltuin niet in orde was. Hij wil andere ouders waarschuwen. "We willen mensen erop attenderen dat er risico's zijn. Dat ouders die binnenkomen in de speelhal meteen zelf eigenlijk al controleren of het veilig genoeg is om hun kind daar te laten spelen."

Foto: NH Nieuws